söndag 14 januari 2007

Spår av nyårsfest

Inleder det nya året med en snabb promenad i den friska luften. Alla festprissar sover än och det är alldeles tyst och stilla. Hela naturen ser ut som ett enormt slagfält, överallt finns spåren av fest med nyårsraketer och smällare. Det är precis som det var på krogen när alla gäster firat nyåret färdigt och åkt hem.
Överallt stod det tomma och halvfulla glas, vattenfyllda ishinkar med upp och nervända flaskor, våta servetter och dukar, en och annan kaffekopp, bestick, serpentiner och stinkande askfat. Röjningen kunde börja och det gällde att försöka organisera arbetet på ett klokt sätt. Stora brickor och trådbackar från disken fylldes och bars ut för att sorteras i diskutrymmet.
Koppar och glas vändes upp och ner i rätt trådback. Fat och tallrikar ställdes i prydliga staplar, bestick kastades ner i vattenfylld besticklåda, askfat tömdes i en gammal konservburk och staplades för sig. Det blev snart trångt på diskhyllor och bänk, någon förbarmade sig och bytte några fulla diskbackar, men snart var kaoset i diskrummet ett faktum.
Jag har alltid förundrats över varför krögare skickar hem diskpersonal när den bäst behövs, samtidigt som de gnäller över röran. De vill självklart slippa betala för obekväm arbetstid och därför får diskpersonal aldrig komma in till en ren och prydlig arbetsplats.

Inga kommentarer: