söndag 14 januari 2007

Hemvändare

Juldagen och annandagen var krogen för inte så länge sedan helt stängd och som servitris var det skönt att få vila benen efter alla julbord. Numera ska man ut på krogen redan på juldagens kväll tillsammans med alla hemvändare. På båten hem från Gotland igår kunde jag inte låta bli att lyssna på några ungdomar som diskuterade hur firandet gått till.
De hade varit ute i god tid, men ändå fått köa ganska länge. De var irriterade över att det fanns två köer, en för vanligt folk och en för VIP:are. De hade ändå kommit in för det fortsatta samtalet handlade om hur ölet hade flödat, hur trångt det varit och att ljudnivån varit så hög att det inte varit möjligt att prata med någon. De verkade trots allt mycket nöjda med sitt firande, även om deras föräldrar tyckt att de borde ha umgåtts mera med släkt och vänner under den korta julhelgen.
Mina egna tankar går naturligtvis till alla dem som arbetar. Hur står de ut med alla stökiga och högljudda storstadsbor och hemvändare som invaderar ön under en kort julhelg?

Inga kommentarer: