I snart två år har det varit rökförbud på landets alla krogar och rest-aurangpersonalen mår allt bättre. Ingen saknar staplarna med stinkande askfat, de högljudda protesterna har tystnat och rökarna har hänvisats till rökrum, rökrutor eller ut på gatan. 
Nu har det blivit dags att gå vidare! Även receptionister och hotellstäder-skor ska slippa att dra i sig den giftiga röken.
Vissa hotellkedjor har redan infört totalt rökförbud och rökarna får helt enkelt gå ut om de vill ta ett bloss.
På Aske kursgård, där jag varit i två dagar, är det rökfritt inomhus. Alldeles utanför entrédörrarna står krukor med sand där rökarna kan placera fimpen.
Jag undrar vilken personalgrupp det är som nu får gå ut i vått och torrt för att ta hand om innehållet i dessa krukor? Plockar de upp fimp efter fimp eller töms hela krukan? Hur går det egentligen till?
2 kommentarer:
Det är väl städerskan antar jag!
Jag hoppas att det inte är det eftersom hon sällan är klädd för att vara utomhus!
Skicka en kommentar