torsdag 1 februari 2007

Vad ska man äta idag då

Det händer ganska ofta att man som servis i matsalen blir uppmanad att rekommendera en viss maträtt till gästerna. Förr var möjlig-heterna att förvara livsmedel inte lika goda som idag och köket ville helt enkelt bli av med råvaror som började bli gamla. Jag tyckte alltid det var jobbigt och ibland kunde situationen bli ganska pin-sam, men gav i alla fall upphov till många historior.
På Stora Hotellet i Norrköping klev en fin herre in i matsalen och slog sig ner vid ett bord. Han började knacka i bordet för att få servitrisens uppmärksamhet.
- Kan jag få se matsedeln!
- Var så god, svarar servitrisen och lämnar över matsedeln.
- Jaa, vad ska man äta idag då?
- Hotellet rekommenderar and idag!
- Hurdan är sjötungan då, fortsätter den fine herrn som om han inte hört det som sagts.
- Jo bra, men hotellet rekommenderar särskilt anden!
- Är det du eller jag som ska bestämma, vad jag ska äta idag? svarar herrn mycket förnärmad.
- Det är du förstås, blir svaret efter ett ögonblicks paus.

Inga kommentarer: