måndag 5 februari 2007

Semlans tid har kommit

Nu har det äntligen blivit dags att utse den bästa semlan för i år! Det är bråda dagar för tidningarnas testpaneler och det verkar finnas mycket att ta hänsyn till när semlorna bedöms. Fluffighet, utseende, graden av torrhet och färgen på bullen, lockets form, gräddens och mandelmassans konsistens, sötman och karde-mummasmaken. Ser semlan ut som när mamma bakade eller verkar de vara fabriksgjorda?
Sist men inte minst bedömer man tydligen hur fint bagaren har pudrat semlan med pudersockret. Jag undrar bara hur det ser ut på alla tidningars redaktioner med florsocker och grädde överallt.
Man ska dock vara försiktig med det man stoppar i munnen! För några år sedan kallades semlorna för mjältbrandsbullar i krog-världen. Florsockret liknades vid det vita pulver, som spreds per post i USA i början av 2002.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Min son älskar semlor,köpta som hembakta.Själv slinker ngn.ner med "het vägg"i min egen mage.

Frukostflingan sa...

Jag älskar oxå semlor, men det får ju inte bli för många!