fredag 16 mars 2007

En som hjälper till

Läste i världens bästa bok att en hjälpsam gäst är en medmänniska med goda avsikter. En som hjälper till att förvandla finporslinet till vardagsporslin!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det där lät väldigt poetiskt och vackert. Fick mig att tänka på en liten historia jag läste om Silvia. Vid ett besök var kvinnan som kom på besök inte så bevandrad i etikettens värld och hon bröt mot regeln att aldrig sätta en väska på bordet. Men Silvia - som god värdinna - gjorde exakt detsamma (dvs satte väskan på bordet) för att inte genera kvinnan. En sån värdinna vill jag vara men jag vill också vara gästen som förvandlar vardagsporslin till finporslin.

Frukostflingan sa...

christina: Det var tänkvärda ord, själv har jag aldrig haft något finporslin stående i något skåp.
Har man något som är fint och som man gillar ska man inte gömma det utan använda det dagligen.

Anonym sa...

Jag har inte heller finporslin men väl fint porslin som används...lika samma alltså. Däremot har jag ett helt skåp fullt av fina glas som jag dessvärre använder för sällan mest för att de inte går att diska i diskmaskinen (latmask alltså)

Frukostflingan sa...

christina w: känner igen mig, jag har också en massa gamla glas, det är dock inte lika roligt när de blir kantstötta, men de åker ändå fram då och då...
eftersom jag inte har någon diskmaskin, så blir det till att diska två gånger, en gång före och en gång efter måltiden, oftare än så åker de inte fram, suck...