onsdag 28 mars 2007

Demokrati kräver respekt

Mitt tidigare så goda humör gick plötsligt över och nu är jag riktigt arg. Salladsbaren i Göteborg är äntligen såld, blockaden är avblåst och allt borde vara frid och fröjd. Men ack nej, så enkelt kunde det alltså inte vara. Det demokratiska samhällets spelregler gäller tydligen inte alla.
Än en gång ska de värsta skrikhalsarna höras och synas i media. Ungmoderaterna ska starta en politisk kampanj, dela ut diplom för "frihetsförtjänster" och lämna över "hästhuvuden". Detta trots att moderpartiet förklarat att den svenska modellen med förhand-lingsrätt ska gälla. Snacka om maffiametoder!
Någon "vuxen" person borde ta skrikhalsarna i örat och förklara vad demokratiska spelregler är, att det bygger på att människor har olika åsikter, att man respekterar varandra och de spelregler man enats om. Kampen för fler arbetsplatser med kollektivavtal går vidare, salladsbaren var bara toppen av ett isberg! Demokrati är ingen självklarhet, den måste vårdas varje dag och den är värd att kämpa mycket för!

5 kommentarer:

Anonym sa...

tja, världen och människorna är rätt galna ibland...

Anonym sa...

"Demokrati är ingen självklarhet, den måste vårdas varje dag och den är värd att kämpa mycket för!"

instämmer ...

Frukostflingan sa...

Humlan: det är skönt att du håller med mig!

hpy sa...

Jag kanner inte till det du berattar om, men i stort sett har jag markt att det alltid finns nagon som skall fora mycket oljud da det som demokratiskt bestamts inte passar honom/henne/dem.
Sa lange resultatet inte ar det onskade - for just den personen/gruppen - skall det slass. Men da det gatt som han/hon/de ville, far ingen annan saga nagot.

Frukostflingan sa...

Ja du hpy; demokrati är inte alltid så lätt att leva upp till och det värsta är de som alltid ska synas och höras oavsett om de har rätt eller fel!