fredag 30 mars 2007

En laglig svartkrog

Höll på att ramla av stolen när jag öppnade tidningen Kupé och läste rubriken - En laglig svartkrog - det kan bara inte vara möjligt! Men den finns verkligen och den är väldigt svart. Men kanske inte svart på det sätt som man först tänker även om personalen som möter dig bär en t-shirt där det står "Jag jobbar svart i kväll". Är man gäst så leds man in på krogen via en mörklagd gång till en alldeles kolsvart krog.
- "Våra anställda får en chans att visa att de klarar det mesta i yrkeslivet, trots att de mist eller aldrig haft någon syn. För de seende gästerna som får äta i mörker blir det en såväl spännande som omskakande upplevelse som inte minst vidgar perspektiven. En kväll de aldrig glömmer!"
Krogen som är en del i konferensanläggningen Almåsa och ligger mycket vackert ute vid Hårsfjärden ett par mil söder om kungliga huvudstaden. Den drivs av Iriskoncernen som ägs av de Synskadades Stiftelse och är väl värt ett besök.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det lät inte lite coolt, alltså! Tror verkligen det skulle vara en upplevelse, en nyttig sådan :)

Frukostflingan sa...

cicci: det lovar jag att det är, man kan ju bara blunda och försöka skära något på tallriken för att känna på hur det fungerar ;-)

Anonym sa...

Det är absolut värt ett besök på Almåsa - svartkrogen är en märklig upplevelse. Men hela Almåsa är en upplevelse för alla sinnen. Det är ljud (en märklig sak i receptionen som lät som havsbrus när man skakade på det)...det är dofter (från örter bla chokladblomma utomhus och doftljus en trappa ner) och maten som serveras (på den andra restaurangen) är en komposition i färger och smaker. Sen kan man simma i skenet av levande ljus med mjuk musik i bakgrunden i deras simhall.

Frukostflingan sa...

christina w: vilken underbar beskrivning du gör och det är bara att hålla med, men bassängen har jag aldrig prövat. Den ska jag sikta på nästa gång!