onsdag 9 maj 2007

Hala golv

Min kallskänksvän Marianne har skickat mig några nya kort, den här gången handlar det om rengöring av golv.
Det är väldigt trångt mellan inredningen i gångarna, men rent ska det bli efter varje arbetspass. Städningen ska göras trots att uret har passerat midnatt för länge sedan.
Det är väldigt blött och lukten påminner om hur det känns i ett badhus. Det är ruskigt halt, som att gå på isen i en hockeyrink, men riktigt rent blir det!
Själv minns jag hur man först sprayade ut någon slags kemikalie och därefter spolade rent med vatten under högt tryck. Sulorna på skorna frätte sönder och vittnade om kraften hos rengöringsmedlet. Så är det säkert fortfarande på många ställen där man inte är så nogräknad med vilka kemi-kalier man använder.
Mariannes arbetsplats har däremot blivit Svanenmärkt och där använder man bara testade och godkända grejer! En stor eloge till din arbetsgivare, Marianne! Och tänk vad trevligt det skulle bli om fler krögare tänkte så!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja vi får ju hoppas att det inte skvätter upp i maten ;)

Anonym sa...

Maten den är bortplockad när det ska städas. Jag kommer också ihåg att skorna blev rena undertill och jag minns att nylonstrumporna frätte sönder. Det var andra tider det!

Frukostflingan sa...

Det är alldeles riktig att maten är bortplockad när man börjar städa, så det skvätter inte i maten!
Jag minns också de sönderfrätta strumporna, det var hemskt!