tisdag 8 maj 2007

Destination Arlanda

Med tanke på innehållet i det förra inlägget där Arlanda nämns vill jag ta tillfället i akt och presentera en bok om restauranglivet i området. För de flesta är Arlanda bara en flygplats fast det är en av Sveriges största arbetsplatser, men med 16 000 anställda är Arlanda lika stort som en medelstor svensk stad.
Här är verksamheten igång dygnet runt, alla dagar om året. Det är högt tempo och människor är ständigt i rörelse. Arlanda är en kulturell smältdegel där alla tänkbara språk, nationaliteter och trosuppfattningar blandas. Möt några av dem som arbetar på arbetsplatsen där ingen frågar varifrån du kommer.
Destination Arlanda är en bok om arbete och drömmar. Den handlar om människor som kommit till Sverige, från världens alla hörn, för att arbeta och bygga upp en ny framtid.
Det var Hotell och restaurangfackets avdelning i Uppsala som tog initiativet till boken lagom till förra avtalsrörelsen. De ville få igång en diskussion om arbetsvillkoren på alla restauranger och cateringkök inom Arlandaregionen. Boken kan köpas via HRFs hemsida. ISBN 91-973453-3-4

Inga kommentarer: