söndag 1 april 2007

Vårvindar friska

Vad glad jag blev när jag öppnade min e-postlåda idag! Där låg några bilder från bloggaren humlans-frizon, som varit ute på en riktig vår-spaning i vår huvudstad.
Det sjuder av liv och rörelse på alla gator och torg idag. Det är bråda dagar för alla krogar, som fått tillstånd att ha en uteservering i sommar. Och det finns ju lite att tänka på för den krögare som tänker bygga något utanför sin krog.
Allt ska rymmas inom uteserveringens yta och då menar man blomlådor, parasoller, markiser, reklam- eller menyskyltar. Och para-soller eller markiser får inte fällas ut, så att de hänger utanför själva serveringsytan och riskerar att skada någon som går förbi.
Tillståndet för en uteservering gäller oftast för tiden mellan 1 april och 15 oktober. Men är vårsolen framme har storstads-borna inte tid att vänta tills uteserveringen är helt färdig-byggd. Är man ledig så är man!
Tack humlan för fina vårspanar-bilder och dina tankar till min blogg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser vår likt ut. Vi här uppe i norr har tyvärr inte lika stort utbud på ute serveringar..Skulle önska det!

Frukostflingan sa...

madde: hoppas du snart kan sitta på en uteservering du också, även om det inte finns så många. Kan väl säga att alla som finns här inte alltid är så trevliga!