tisdag 17 april 2007

Sugen på en hamburgare

Det är helt otroligt vad vissa kan hitta på för att få sig en hamburgare på McDonalds. Man får ju verkligen hoppas att de betalar kalaset själva och att det inte är våra skattepengar som slösas bort på detta sätt! Eller är det via elräkningen vi ska betala för tilltaget?
Uppdaterat
När man kör in med bil och handlar hamburgare kallas det för drive in och kör man in med skoter i Piteå kallas det för drive thru, undrar vad personalen säger när man kör in med en helikopter?

17 kommentarer:

Micke sa...

Varför ska dom betala kalaset själva? Har du läst artikeln över huvudtaget?

Killarna var ute på uppdrag, inspektera elledningar. När det var lunchdags landade dom för att käka, vad tycker du dom skulle ha gjort. Fortsatt flyga och käka macka i luften eller?

Lägg ner den där avundsjukan!

Frukostflingan sa...

Oj, vad du tog i! Killarna var ute på uppdrag javisst, men i uppdraget ingick det inte att landa där de gjorde och jag undrar just vem som är avundsjuk?

Anonym sa...

Håller helt med Micke. Vet du vad du talar om igentligen? Har du någon kunskap om luftfart?

/Per

Micke sa...

Jag kan lova dig att lunch ingick i uppdraget, dessvärre finns det inga drive-thru i luften (än?) så dom fick landa.

Anonym sa...

Med största sannolikhet betalade de sin lunch själva. Det är rätt ovanligt att arbetare har betald lunch.
Problemet här är väl snarare om de hade landningstillstånd. Stockholms luftrum är rätt hårt reglerat vad gäller både flygningar och landningar. Men med tanke på att helikoptrar flyger så pass mycket lägre än trafikflyget så har de knappast orsakat någon fara.

Anonym sa...

För er kännedom: kraftledningen de besiktade gick alldeles bredvid matstället. Det kunde inte blivit billigare än så här att ta matpaus. Jag tror lunchpauser alltid ingår i sådana här uppdrag, för som Micke säger - de kan ju knappast fortsätta flyga och käka macka i luften...

Frukostflingan sa...

Det var kanske inte själva lunchen jag tänkte på och man behöver inte kunna något om flygning för att reagera på själva landningen som skedde utan tillstånd.
Det orsakade i sin tur att polisen ryckte ut och det är inte gratis. För övrigt tycker jag att polisinsatser behövs till andra och mycket viktigare ting än en otillåten helikopterlandning.

Frukostflingan sa...

Bästa anonym! Personalen på matställena får ta sig en macka eller något annat att äta när de hinner, de har ingen lunchrast som andra utan ett måltidsuppehåll.
Så varför skulle inte de här killarna kunna ta en macka i luften?

hpy sa...

Det kostar nog en hel del att landa - och lyfta med en helikopter. Det ar da det gar at mest bransle, sa det blir nog dyrt med oplanerade etapper.

Anonym sa...

Jag kan lova dig att det inte kostar skattebetalarna något överhuvudtaget när ett vinstdrivande bolag inspekterar sina ledningar.
Hela tanken med att inspektionerna görs från luften är uppenbarligen effektivitet!
Om de är dyrare att landa/lyfta per minut är en ren förlust för helikopterbolaget. Kunden, d.v.s. kraftboalget, betalar bara för tid.

Anonym sa...

Och det där med att äta i luften?
Skulle det kännas säkert med en pilot som samtidit som han försöker styra en helikopter med passagerare dessutom äter? Elle du kanske var ironisk hela tiden :-)

Anonym sa...

Är det någon som sagt att de var tvungna att ha tillstånd än? Helikoptrar får landa i princip var som helst och skulle det vara något som blivit fel i detta fall är väl det Luftfartsverkets bit och inte polisens? Störtlöjligt hela grejen.

Anonym sa...

Tror att ordet ska vara "FLY IN" åtminstone är det myntat så på nätet:

http://blog.aggeman.se/2007/04/mc_dolalds_fly_in.html

Här finns även fler nyanserade eller onyanserade inlägg på temat.

Vilket rabalder ... gillar dock teorin om att det är ett reklamjippo av Mc Donalds ...

Anonym sa...

... som för övrigt tillämpar matintag "a´la flygande fläng" idag.

Anonym sa...

Helikoptern fick landa där utan tillstånd.
Inget mer med det.
Intressant bara att MacDonaldo syns från luften på satellitbilder.

http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?ShowTraffic=false&Filter=378&ShowSatellite=true&pointX=1630884&pointY=6573494&name=McDonalds&cx=1630884&cy=6573494&z=0

MacDonaldo borde betala fett med pengar till helikopterföretaget för allt utrymme de fått i media!!

Unknown sa...

haha! Yes, exaktemundo!

Frukostflingan sa...

Det känns som om det blev storm i ett vattenglas! Tillstånd eller inte, mat eller macka, betala eller äta gratis, reklamjippo eller inte, drive in, drive thru eller fly in! Åsikter finns det i alla fall gott om! :-)