måndag 16 april 2007

Ny kongressanläggning

Det var tidvis ganska trångt i den nya kongressanläggningen i Visby när den visades för allmänheten under två dagar. Säkert var det många gotlänningar som ville stilla sin nyfikenhet eftersom det skrivits en hel del om bygget en längre tid.

Det är ett imponerande bygge med mycket glas och koppar i fasaden. Det ligger otroligt vackert med entrén mot Alme-dalen och den gamla stads-bilden med muren i förgrunden. När man också hunnit få ordning på utemiljön mot havet kommer säkert utsikten från baren att vara lika fantastisk.
Inredningen i baren lockade mig att ta några kort och Henric berättade gärna om de fina barhyllorna där bakgrundsbelysningen effektfullt visar färgerna på innehållet i flaskorna. Undrade försynt om det verkligen finns så många färgade spritsorter eller om det var färgat bara för att få effekt, men fick bara ett klurigt leende som svar.
Alldeles bakom bardisken hade de byggt upp en liten pyramid av olika sorters dryckesglas och här gäller det nog att greppa tag i rätt fot för att undvika ordentligt glaskras!
Wisby Strand lär redan vara fullbokat för en längre tid framöver, men jag vet ändå inte riktigt vad jag ska tro. Är det bara nyhetens behag som gör det så intressant att kongressa på ön eller ska man verkligen lyckas med att locka organisationer och företag att komma även under svalare årstider.

Inga kommentarer: