onsdag 6 juni 2007

Bingo för Skatteverket

Jag blir glad när jag läser att den nya lagen om personalliggare för restauranger och frisörer, som jag skrev om för en tid sedan, har lett till en kraftig ökning av inbetalade arbetsgivaravgifter och skatter.
Under de tre första månaderna har Skatteverket verkligen priori-terat kontrollarbetet. De har hunnit göra 12 000 kontroller och då har cirka 800 krogar fått "böter" eftersom de struntat i lagen. Och då handlar det inte om småpengar - hela 7 miljoner i kontrollavgifter.
Under samma period ökade också de inrapporterade lönekostnaderna med hela 16% inom både restaurang- och frisörbranscherna, vilket innebär ökade skatteintäkter på minst 116 miljoner.
Detta måste vara mycket glädjande nyheter för alla de krögare, som alltid gjort rätt för sig. De kan nu äntligen se fram emot konkurrens på lika villkor. Och ännu bättre kan det bli, då Skatteverket sagt att man ska genomföra kontroller på minst 80% av alla restauranger och frisörer.
Har försökt ta upp diskussionen om personalliggaren med personalen på några krogar för att få nys på några nya kroguttryck, men har konstigt nog inte fått något napp ännu. Införandet av en sådan här lag brukar resultera i åtminstone några uttryck och kanske har du som läser det här hört något värt att dela med dig av.

Inga kommentarer: