onsdag 30 april 2008

Valborgsresa

Nu tar jag snart färjan över till ön och kanske blir det ett besök bakom kulisserna någonstans och något nytt krogord. Förra året fick jag "after majbrasa" som jag skrattat gott åt. Och under tiden jag är på ön kan jag inte blogga, så ni får hålla till godo med det som finns i mitt arkiv. Eller varför inte stifta bekantskap med två nya bloggare.
Personerna bakom Rostsverige gör ett fantastiskt arbete och kallar det för projekt folkhem. De dokumenterar nedlagda fabriker, övervuxna tågperronger och öde bostadsområden med tillbommade kiosker och förfallande hyreshus. Och här finns många spår av mänsklig aktivitet i järn, betong, tegel och glas. Det är trasiga men samtidigt plågsamt vackra miljöer.
Den andra bloggen är Katastofala omslag som letar upp gamla vinylskivor och presenterar omslagen tillsammans med sina funderingar över vad som är fult, gräsligt eller katastrofalt. Det har blivit lite av en dokumentär sida, där man kan finna många gamla dansbandsgodingar. Och visst kan jag hålla med om att scenkläderna inte är så snygga idag, men då var de väldigt inne!

4 kommentarer:

Liz1e sa...

ha en trevlig första maj-helg och tack för länkarna. Är redan fast i katastrofala omslag:-)

cS sa...

Trevliga tips och ha nu en god njutning på ön

emma sa...

Trevlig helg :)

Frukostflingan sa...

liz1e; Tack, jag har haft en fin helg och det var kul att du gillade länkarna...

cs; ...och visst har jag njutit i det fina vädret på ön...

emma; tack...