fredag 26 februari 2010

Jobb som isbrytare

Idag får det bli ett eget litet fototriss, som visar hur det sett ut runt huset under några dagar denna vecka. Och bilderna får illustrera hur det är att jobba som isbrytare på taket och på marken. Man kan väl säga att jag hade tur som fick hjälp att ta ner all is som bildats vid takkanterna. För idag töar det ordentligt och det som inte är nedtaget åker nu ner med en farlig fart och riskerar att skada både folk och hus.
Klättra på stegar tillhör inte min del av arbetet, jag har haft fullt upp med att ta vara på allt som samlats på backen. Det gäller ju att få bort alla isblock som fallit ner så att man säkert kan gå ut genom dörrarna istället för att behöva klättra över isberg. Tungt och slitsamt, men vi har orkat skoja om att sälja isblock på blocket eller att ta vara på några isblock att ha till sommardrinken.
Snö- och isberg finns det nu upplagt på många ställen här på ön och så här ser det ut hos mig när allt är hopsamlat i en hög. Och idag gäller det att se till att vägbrunnarna är öppna så att smältvattnet har någonstans att ta vägen. Hoppas för övrigt att detta snö- och isberg har töat bort till påsken, för då har en påskkärring lovat att sätta sig på kuskbocken för att vila några dagar.
Det är många som har jobbat med snö- och isröjning denna vinter, men det märks att de flesta nu gläder sig åt att det töar. En folkfest för årets alla snöröjare vore inte så dumt, men då ska man också ge alla som på ett eller annat sätt bidragit med arbete en möjlighet att vara med. Skönt att det finns några glada och kreativa entusiaster.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Så ser dagarna ut här nu också, det är ett fasligt hackande, skottande och körande på snö.

Frukostflingan sa...

Ingrid; Vi har det nog likadant överallt, men det gäller ju att göra vad man kan för att slippa skador på egendomen...

macozaza smycken sa...

Ja, nu får man ha stora hjälmen på sig när man går ut. Visst är det härligt! =)