onsdag 10 februari 2010

Bokmusen

Fick för en tid sedan ett meddelande om att några gotlänningar skulle ta upp kampen mot de stora bokförlagen och starta något de kallar Bokmusen. Anmälde mig förstås för att få besked om när de öppnade och det beskedet kom för några dagar sedan. Och när jag idag slog upp tidningen fanns ett stort reportage med rubriken, Bokmusen - de små förlagens skyltfönster.
Kul tänkte jag, det här blir ett bra tips jag kan förmedla till andra på bloggen. Men döm om min förvåning när tidningsredaktionen bedömer reportaget som så exklusivt att endast de som köper eller prenumererar på pappertidningen ska få läsa detta. En stor felbe-dömning av redaktionen, anser jag, eftersom man säger sig värna om goda gotländska initiativ. Och eftersom inte tidningen vill sprida sådan informationen gör jag det genom att citera den text jag fick per e-post för några dagar sedan.
"Äntligen har Bokmusen slagit upp sina portar. Det tog sin tid men nu är de digitala bokhyllorna på plats. Vi startar Bokmusen för att vi vill ge oberoende och mindre bokförlag större möjlighet att synas. Vi vill också erbjuda dem bättre villkor i tider då de stora aktörerna ställer allt hårdare krav. Detta gör vi av övertygelsen av att de oberoende förlagen är viktiga för bokens framtid. Bokmusen är därför inte billigast, så vår förhoppning är att du som kund handlar med hjärtat och inte bara plånboken. Välkommen till vår nya butik. Bokmusen finns också som grupp i Facebook."
Behöver jag säga att jag redan har varit inne och botaniserat på de välfyllda digitala bokhyllorna och funnit mycket intressant litteratur. Jag kommer definitivt att avsluta mina förehavanden med de stora förlagen för att bli kund hos Bokmusen och därigenom stödja det goda gotländska initiativet. Och självklart lägger jag in en länk under rubriken "andra nyttigheter" på min blogglista.
Uppdaterat 11.22: Fick ett tips från Mart på Bokmusen om att det går att hitta artikeln i alla fall och här kommer hela reportaget! Tack för hjälpen, Bokmusen!

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är ofta så, att trots att det står "Exklusivt i papperstidningen" så finns reportagen senare på Helagotland.se. Nu ska jag gå och läsa om Bokmusen, det låter intressant.

Åsa sa...

Läste om detta för ett tag sedan, nog är det intressant!

l*eva sa...

rusar in och tittar, om några timmar...en del annat jox...står i vägen.. :)

Frukostflingan sa...

Ingrid; om det är som du skriver så förstår jag ännu mindre vad redaktionen på tidningen sysslar med (eller tänker)...

Åsa; Jag tycker att det är bra med gotlänningar som gör något och det finns fler sådana än vi får läsa om...

Eva; Rusa på du och återkom när det blir lugnare på din byggfront...