torsdag 4 februari 2010

Ingen postutdelning

Det är otroligt vackert ute när solen tittar fram, men det är mindre vackert att hitta sin postlåda översnöad innanför en två meter bred snövall som plogbilen lagt upp. Och jag förstår att postbilen vägrar att dela ut post i någon av de fem lådor som sitter här.
Tidningsbudet hade i alla fall stannat till och klivit genom snömassorna för att vi skulle få vår morgonläsning. Tack snälla tidningsbud!Det är i och för sig vår uppgift att hålla rent framför postlådorna, men det är sannerligen inte enkelt att skotta sig igenom dessa plogvallar. Några gånger har jag anlitat en bekant som med traktor och skopa har tagit bort snön, men annars verkar det som om ingen av oss fem postlådeägare har annat än handkrafterna att ta till. Eller är det så illa att man inte bryr sig eller bara hoppas på att någon annan ska göra jobbet?

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är ett elände i år med all snö. Gårdsplanen blir mindre och mindre och det är ett orke att hålla rent vid postlådan mellan plogbilarnas vändor. Vi har ju som tur är tillgång till traktor, men det vill allt till lite handkraft ändå för att det ska blir framkomligt. Jag tycker att det kan vara nog med snöandet nu. Just nu har vi riktigt täta snöbyar som dyker upp då och då och lägger på ett nytt vitt lager.

/Ingrid

l*eva sa...

Här runt Stockholmstrakten är det Semmel-stora snöflingor, som dansar ner...MEN, solen har tittat fram och minsann var det inte plusgrader i dagsmejan!

Jag lääääängtar till Våren!!!

helene sa...

Ganska skönt att vara utan post. Synd bara att räkningarna kommer ändå, förr eller senare. =P

Som Ingrid skrev: gårdsplanen blir mindre och mindre. Var fan skall man lägga all snö?

Frukostflingan sa...

Ingrid; ja nog blir man trött på snöandet och skottandet och även här blir gårdsplanen allt mindre...

eva; vet att det inte bara är vi som får snö, men vi är inte så vana vid den varan, även här tittar solen fram då och då och det är skönt ute, men än är det långt till vårens ankomst, fast visst längtar man lite extra i år...

helene; visst står man ut utan räkningarna, men det är som du skriver, de kommer förr eller senare i alla fall...