tisdag 2 februari 2010

Håller ångan uppe

Här har hjärnkontoret nästan varit helt avstängt eller i alla fall kraftigt nedkylt sedan jag kom hem från min fastlandstripp. Då var det riktigt kallt på ön och inomhus hade jag bara tretton plus. Mitt eminenta värmesystem med en luftväxlare fungerar bara ner till minus sexton grader och när den stannar ska en elpatron slå till. Men det hade förstås inte fungerat så det blev ordentligt kallt även inomhus.
Nu fungerar värmen som den ska igen och det är åter varmt och skönt inomhus. Hjärncellerna börjar vakna till liv igen och jag håller ångan uppe genom att skotta snö, hacka is och gå ut med hunden. I och för sig är det väl bra med full sysselsättning, men när man inte hinner göra något annat känns det lite jobbigt. Behöver jag säga att jag är riktigt, riktigt trött på att det varje dag faller en massa ny snö som ska skottas bort.

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Jodå, det blev minsann snöskottning här vid Stenstugu idag också. Det börjar bli lite jobbigt!

13 gr inne är ingen höjdare, men så har vår dotter på Sicilien det just nu, i gengäld har hon ju inte så kallt utomhus som vi.

/Ingrid

Frukostflingan sa...

Ingrid; om det är riktigt varmt ute kanske man står ut med 13 grader inomhus, men annars är det ju ingen trevlig temperatur...