måndag 22 februari 2010

Positiv trots snö och kyla

Idag är jag glad över att jag inte bor i huvudstaden och ska iväg till jobbet. Det lär vara svårt att komma med både bussar och tunnelbana. Och om de över huvud taget är i trafik lär trängseln och irritationen vara mycket påfrestande. Minns med rysningar hur det var när jag bodde där och då var det inte snömängderna som påverkade kollektivtrafiken.
Jag försöker istället tänka på att vintern snart ska ta slut och gläds åt att människor i alla fall börja tänka på sitt semesterboende. Trots OS och allt vad det för med sig diskuteras det om var man ska åka och var man ska bo. Efter varje helg i februari har jag fått en hel del förfrågningar inför sommaren och många har redan bokat in sig.
Och när jag inte sysslar med vandrarhemsbokningar jobbar jag vidare med inredningen i butiken. I eftermiddag är det äntligen dags att ta tag burken med målarfärg och ge sig på ena långväggen. Ska försöka bli klar med den idag.

4 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Det är roligt att höra att du får förhandsbokningar, fast du bor å andra sidan på en attraktiv plats. Jag när själv en helt irrationell halvdröm om att öppna ett vandrarhem/B&B ungefär som ditt, men fet på det blir man väl inte, och kanske lämpar det sig heller inte för den som har två småbarn? Mycket mycket jobb verkar det vara. Har det hittills gått som du hade hoppats/väntat dig?

Ingrid sa...

Så roligt att höra att det känns positivt och att du redan börjar få in lite bokningar.

Frukostflingan sa...

Miss Gillette; Nej fet blir man sannerligen inte, men det hade jag nog inte förväntat heller. Började i liten skala och kan tänka mig att bygga ut, men några frukostar blir det nog inte, är alldeles för morgontrött.
Lovar att jag ska göra ett litet inlägg om hur det gått med min verksamhet framöver. När snöskottningen tar slut hoppas jag få lite mer tid över. ;-)

Ingrid; Ibland undrar jag hur jag är funtad, men jag är nog en optimist av födsel och ohejdad vana. Positiva händelser ger mig bränsle att fortsätta...

Miss Gillette sa...

Jag tänker mig att det skulle gå att driva ett v-hem (vars värdar ju ofta bara är där ett pass på morgonen och ett på kvällen) och kombinera det med annat, exempelvis översättande. Men man kanske har precis fullt upp med skötseln av sitt v-hem även de tider man inte finns på plats där?