onsdag 16 december 2009

Morgonpass med snö

Vaknade med ett ryck klockan 04.00 i morse av att någonting utanför huset inte var som det brukar vara. Den nattliga tystnaden och lugnet var bruten och det tog en stund innan jag förstod att det var plogbilen jag hörde. Nyfikenheten på hur mycket snö som kommit sedan igår kväll drev mig ur sängen och sedan var det omöjligt att försöka somna om.
Och nu har jag avverkat dagens första motionspass genom att skotta mig ut till trottoaren. Mina rumsgäster ska komma ut ur huset utan att behöva plumsa genom de stora drivorna som plogbilen lagt upp längs huset. Och för all del är det ganska trevligt att själv slippa klättra i snödrivorna.
Hunden verkar dock inte ha störts av morgonens oväsen. Han tittade bara konstigt på sin matte som var på fötter så tidigt och intog demonstrativt och grymtande sitt bästa soffläge. Det var som om han ville tala om att han minsann inte tänkte bry sig förrän det var rätt tidpunkt för vår vanliga morgonpromenad. Och den ska snart starta!

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Det låter som om ni har mera snö på norr. Här är det ännu bara ett tunt täcke, men det lär ju ska bli mer i natt och i morgon.

Det är väldigt vad lite snö dämpar ljud effektivt. Maken försov sig i morse för han påstod att han inte hört några bilar "så klockan kan inte vara så mycket". Då var hon en bra bit över sju och den första morgonrushen redan avslutad.

/Ingrid

Frukostflingan sa...

Jag tror vi haft lite mer snö här uppe, men som sagt i natt och i morgon får nog även ni er beskärda del ;-)

Visst dämpar snön ljudet av bilarna, men som sagt plogbilen hördes rejält i morse...