tisdag 28 juli 2009

Färjekaoset fortsätter

Går omkring här och är ganska förb....d! Strulet efter båtkollisionen fortsätter och det är näst intill omöjligt att boka färja för den som behöver resa. Informationen blir dock lite bättre, men för många strandsatta turister är det fortfarande mycket besvärligt. Vi som har boende får många samtal om förseningar, men även en del avbokningar på grund av strulet.
Och häromdagen talade förstås herr Werkelin ut i pressen igen. Han vädjade till alla som har turistföretag att ställa upp och göra semestern trevlig för alla dem som drabbats. Det är väl självklart att vi tar hand om dem som drabbats på bästa sätt, men det kanske är så att herr Werkelin tycker att alla vi andra är helkorkade och behöver påminnas. Eller så har han bara ett ohämmat behov av att ständigt synas i pressen.
I tidningarna fortsätter man dock att skylla olyckan på varandra. Det har förstås tillsatts en utredning kring olyckan och det är naturligtvis viktigt att man tar reda på vad det var som gick fel. En olycka som den här ska ju inte kunna inträffa.
Nu går även rikstrafiken in och ska utreda hur färjebolaget har skött informationen. Och man får väl hoppas på att de inte bara tittar på hur Destinationens hemsida ser ut, utan att de lyssnar på resenärerna! Ett bra tips till dessa utredare är väl att bege sig till terminalerna där köerna är riktigt långa och där drabbade resenärer säger att Destionation Gotland är som en hal ål.

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Konsekvenserna av den där relativt lilla kollisionen verkar ha blivit större än väntat. Jag hade själv lite lätta planer på en tur över till Gotland när jag ska en sväng till Oskarshamn snart, men nu vete tusan.
Pigge Werkelin må ha drabbats av en stor tragedi, men jag kan inte hjälpa att jag känner ett lätt illamående varje gång han dyker upp. Nu såg jag att han drog paralleller melan färjekollisionen och tsunamin.
Du milde Moses! Undrar hur det står till i skallen på honom egentligen.

Åsa! sa...

Werkelin är bara för mycket, suck säger jag om den mannen. Det är tråkigt med färjestrulet. Ändå får vi nog alla vara mycket tacksamma att det inte blev värre än det blev. Det kunde ha slutat i en fruktansvärd katastrof. Nog har det känts obehagligt ibland när de givit sig av i de värsta höststormarna, men mitt i sommaren och stiltje... Ska bli intressant att höra vad som gick snett.

Frukostflingan sa...

Jah Hollis; Det verkar som om de kommit ikapp på destinationen och folk kan åter åka i bägge riktningarna, så jag tror inte att du får några bekymmer med att ta dig över pölen...
Milde Moses, det var ett bra uttryck för "honom"...

Åsa; Visst ska vi vara tacksamma för att det inte blev värre och jag är lika nyfiken som du på vad det var som gick fel...
På tal om Pigge så finns det rykten som säger att han är intresserad av posten som landshövding, men vi får väl hoppas att det bara är rykten...