söndag 9 december 2007

Vad behagas

Den här lilla fina teckningen och historian från en trädgårdsservering någonstans, fann jag i ett aprilnummer av tidningen Söndags-Nisse 1876. Det är herrskapsmanér som knappast skulle fungera på någon krog idag!
- Kypare!

- Hvad behagas?

- Ställ undan punschen, som är qvar i mitt glas, och tag vara på min cigarr, jag kommer igen och vill ha´t, när det är slut på manègen.

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det är väl tveksamt.
Men värre är, att i dag kan man råka ut för att kypare, eller bordsavplockare eller vad dom nu är, kommer och plockar undan glas innan man man tömt dom i botten.
En bra kypare ska ha koll på sådant och inte plocka undan förrän glaset är garanterat tomt eller gästen helt enkelt har lämnat stället.
Så funkar det på min stampub och det är bara en av många anledningar till att jag gillar den.

Emma sa...

Det är nog sant, men det finns de som frågar.

Frukostflingan sa...

jah hollis; visst är det så att man som servispersonal inte ska ta bort något utan att ha talat med gästen, men ibland kan man tro att gästen har lämnat stället och då tar man givetvis bort glas och annat.
Det finns faktiskt de som lämnar det mesta på bordet när de finner något intressant! ;-)

emma; det finns nog alla kategorier av serveringspersonal, men gillar man sitt jobb gillar man också sina gäster och då frågar man innan man tar bort något!