lördag 15 december 2007

Gammeldags julbord

Var igår kväll ute och åt julbord i goda vänners sällskap. Vi var på Bergendals gamla herrgård vid Edsviken i Sollentuna, en vacker miljö som passar väldigt bra för ett lite gammaldags julbord. Julmaten var mycket god och bordet såg hela tiden väldigt fräscht ut trots att det var många gäster som petade runt och rörde till det på faten. Högst upp på bordet stod som sig bör ett dekorerat grishuvud. Det var egentligen två som stod nacke mot nacke med trynena åt var sitt håll, som om de skulle ha fullständig koll på alla människor runt bordet. Och äpplena låg dekorativt runt huvudena på faten istället för att vara inpetade i munnen.

Det fanns flera sorters skinka och på fatet där den svartrökta var upplagd reste sig denna svartrökta grisfot. Kul och riktigt dekorativt tycker jag, men det var också den enda grisfoten jag hittade på detta fina julbord.

3 kommentarer:

http://www.mediabrus.dinstudio.se sa...

Jag tycker bara det ser bisarrt ut med grishuvud och grisfötter som sticker upp och tycker det är tur att vi inte har sånt på vårt julbord. Men smaken är ju väldigt olika så :)

Anonym sa...

Min familjs äldre medlemmar (döda alla, nästan - och karlar) käkade grisfot så det stänkte om det vid min barndoms julbord i Skåne.
Det skämtades om var fötterna trampat.
Det var mest kokt svål. Inge´ gott..
Concrete Kid

Frukostflingan sa...

Jag gillar dekorationen, men får väl erkänna att jag själv aldrig har ätit grisfötter, men skämtet om var fötterna trampat har vi alltid kört med bakom kulisserna på krogen!