onsdag 5 december 2007

Dags att tänka på miljön

Snart är det dags för utdelning av nya telefonkataloger och slöseriet med våra naturresurser blir väldigt uppenbart. Jag läser att Eniro Sverige använder ca 8 500 ton telefonkatalogpapper vilket mot-svarar ca 5 700 ton färskfiber och det är mycket skog det. Något som inte alls redovisas är hur transporterna påverkar miljön eller vad de kostar.
När katalogerna transporterats ut till alla flerbostadshus ska de sedan ligga och skräpa innanför porten ett par veckor innan de hämtas tillbaka. Eftersom jag inte vill bidra till detta enorma resursslöseri och inte heller behöver några kataloger har jag försökt avbeställa dem, men det visar sig vara helt omöjligt.
På Eniro kan man visserligen avbeställa katalogerna, men bara om man bor i villa eller radhus! Det är alltså inte möjligt för oss andra att använda tjänsten, men jag hoppas att fler reagerar och agerar. Och du som bor i villa eller radhus, ta dig tid och gör en insats för miljön!

7 kommentarer:

Emma sa...

Jag har faktiskt tänkt på det här med. I min trappuppgång ligger några telefonkataloger som har legat där ett tag nu. Förut tittade jag en del i telefonkatalogen men nu har det blivit enklare med internet.

Frukostflingan sa...

Håller med dig om att det idag är betydligt enklare att använda internet och det är dessutom miljövänligare!

l*eva sa...

För oss med Internet är det ju SJÄLVKLART...att utesluta de där tunga *tegelstenarna*.
Men för många äldre och för människor utan dator (jo, det finns såna fortfarande...både Äldre och Datorlösa *L*) är nog telefonkatalogen fortfarande en *prövning* de måste stå ut med!

Frukostflingan sa...

l*eva; visst är det sant att många fortfarande behöver tegelstenarna, men det borde ändå gå att avbeställa dem om man bor i hyres- eller bostadsrätt och inte vill ha dem!

Anonym sa...

Hoppsan! Jag som har avbeställt mina kataloger, fast jag bor i lägenhet ...

Fast kanske är det bra att avbeställa ändå ... då vet dom ju att vi är många fler som inte vill ha dem ...

=)

l*eva sa...

-flingan: SJÄLVKLART är det så!

Men jag som inte längre har något Telia-abonnemang...Hoppas att jag slipper FÅ dom. Bor ju också i brf.

Frukostflingan sa...

humlan; jag har också avbeställt och det är mest för att göra en markering, är det många som gör så måste de ju reagera någon gång!

l*eva; jag har inte heller något telia-abbonemang, men det verkar inte vara något hinder för att få nya kataloger! ;-)