lördag 13 september 2008

Bowlingpizza

Hittade ett nytt uttryck när jag i somras följde med sonen och barnbarnen för att bowla i somras. Vi besökte den gamla bowling-hallen vid soldathemmet i Visby där jag själv var en mycket aktiv bowlare innan jag lämnade ön för trettiotvå år sedan. Då var det otänkbart att ta in någon mat och dryck i bowlinghallen, men nu finns det en servering i anslutning till bowlingbanorna och idag kan man beställa en bowlingpizza. Det innebär inte att man käkar pizza samtidigt som man bowlar, man bowlar först och äter pizzan när man bowlat klart.
Hittade förutom det nya ordet bowlingpizza en del kul detaljer i serveringen, som verkligen förstärker känslan av att vara i en bowlinghall. På borden fanns de trevliga servetthållarna och på golvet låg en heltäckningsmatta med självlysande bowlingmotiv.
Om jag bowlade? Nej, den här gången fick det räcka med att titta på dem som bowlade. Och så förstås, att studera och fotografera kul inredningsdetaljer.

2 kommentarer:

Åsa! sa...

vi har varit där med olika idrottslag och skolklasser som lite kickoff och avslutningar, skoj och gott!

Frukostflingan sa...

åsa; mina ungar tyckte också att det var både skoj och gott, men de bowlade förstås...

Kan tänka mig att det är en plats där många olika grupper samlas för att göra något tillsammans och det är ju väldigt bra att det finns sådana platser...