fredag 15 januari 2010

Bokbussen

Vilken underbar morgon det har varit här ute på landet, jag har upptäckt ett nytt och trevligt inslag i lantlivet. Efter en något sen morgonpromenad passerade jag som vanligt vårt dagis och där utanför stod en stor och fin buss med en massa text på. Och det är klart att jag blev nyfiken när jag förstod att det var den nya biblioteksbussen.
Vilken fröjd det var att kliva ombord och botanisera en stund. Jag fick sällskap av några dagisbarn och deras fröken, de kom släpande på några backar fyllda med böcker som skulle återlämnas och sedan skulle det lånas nytt. Och visst blir man glad när man ser hur de små barnen andäktigt och nyfiket tar sig an letandet av nya lånealster.
Denna morgons upptäckt innebär att jag åter kan börja låna mer regelbundet på biblioteket. Det finns i och för sig ett fint bibliotek i Visby, men det är svårtillgängligt när man kommer med bil och det är inte alltid man hittar en parkeringsplats. Bokbussen däremot kommer varje månad hit till Tingstäde och jag fick en turlista av grabbarna i bussen, så nu ska dessa datum skrivas in i min kalender.

4 kommentarer:

Åsa! sa...

Bokbussen är ju verligen en toppenförmån för alla ni som bor på landet. En vän till mig är så bundis med personalen så de brukar lägga hennes böcker i postlådan när hon inte är hemma, det kallar jag service!

Miss Gillette sa...

Visbybibblan är ju verkligen underbar. Vi var där flera gånger med våra barn när vi var på G (-otland, alltså) senast; de var då knappt 2 och knappt 5 år och det var antingen alldeles för blåsigt eller alldeles för stekande sol eller båda samtidigt för att man skulle kunna bada. Så det fenomenala biblioteket stannar i minnet, var så säker!

Julflickan har förresten börjat resa krav på att få hälsa på sina gudföräldrar på den där otillgängliga ön, så vi far kanske dit nån gång senare i år. Då tittar vi in på Krutbrännaren, var så säker!

helene sa...

Bra tips! Jag har inte haft en tanke på någon bokbussoch till bibblan kommer jag nästan aldrig, så bokbussen har fått en besökare till nu. =)

Frukostflingan sa...

Åsa; visst är bokbussen guld värd och det du nämner kallar även jag för service...

Miss Gillette; kul att du tittade in och visst är vårt bibliotek fantastiskt, men för mig är det enklare med bussen.
Kul att julflickan dras till ön och det vore naturligtvis roligt om ni tittade förbi...

Helene; kul att även du gillar böcker och jag har nu lagt in alla bokbussturer till Tingstäde i mitt kalendarium på Krutbrännarens hemsida, du hittar länken på bloggen...