tisdag 9 juni 2009

Spara på stegen

I krogvärlden lärde jag mig att aldrig gå ut eller in i en matsal med tomma händer. Det finns alltid något man kan ta med sig och har man rent på sin egen station kan man hjälpa grannen. Att arbeta så innebär inte bara att man spar på stegen, man slipper en massa onödig stress också!
Så har jag åter börjat tänka efter väldigt mycket onödigt spring här i huset. Allt ska ju vara klart till midsommar och då gäller det att jobba på. Det finns alltid saker som ska flyttas till andra ändan av huset, upp eller nedför trappan, från det ena rummet till det andra, ut i garaget och till sopsorteringen.
Undrar varför jag inte tänkt på den gamla kloka regeln tidigare?

3 kommentarer:

Lilla B sa...

Inte så dumt att ha en trådkorg i trappan och lägga de grejer som ska fraktas upp. Den som går upp tar alltid med sig korgen. Eller förenklat man ställer de saker som ska upp eller ner och den som går tar med sig.Det lät rörigt men det är praktiskt.

Marianne sa...

Du är så rolig. Den regeln hade du ju med dig på HRF också! Man gick aldrig tomhänt in eller ut ur ditt rum. Men regeln är så bra. Den sitter verkligen i ryggraden på mig. Även i ett kök så är den användbar. Alltid något som ska till disken eller därifrån, mat in och ut ur kylen mm.
Hoppas du har haft en trevlig midsommarafton.
Kram
Marianne

Frukostflingan sa...

lilla b; det där med trådkorg verkar inte så dumt, att ställa i trappan har jag försökt och det det är sant att det lätt blir rörigt...

marianne; visst är det bra med vissa regler om de är praktiska och det är denna, men ibland glömmer man...
Det är verkligen sant att man aldrig går tomhänt i ett kök eller kallskänk heller!