fredag 12 oktober 2007

Var god stör ej

Städa skrivbordet, det var det jag skulle göra idag, men det är förskräckligt tråkigt och vilken tid det tar. Det är en riktig utmaning, för det går ju inte att kasta något utan att det blivit ordentligt läst. Och det tar mycket tid!

Bland alla kompendier, böcker och papperslappar hittade jag just den här dörrhängaren från ett hotell någonstans. Den bär signalfärgen för stopp och för säkerhets skull finns texten på tio olika språk. Går helt enkelt inte att missförstå!
Den passar bra att hänga ut på bloggen också och får symbolisera det jag ska ta tag i nu. Städa! Nu!
Men först ska jag stänga av datorn så att jag inte inleds i frestelse en gång till idag!
Och skulle jag ändå falla för frestelsen kommer skylten att påminna mig om vad jag ska göra!

6 kommentarer:

Lilla B sa...

Här kommer en hemsk bekännelse på fredagskvällen. Det gäller hemmaskrivbordet - inte på jobbet, dessbättre. Hemma städar jag skrivbordet när pärmar, papper, böcker och allsköns bråte kommer upp och stör sikten i nederkanten på datorskärmen...
Usch och fy....
Trevlig städhelg! Om sådan finnes. Annars trevlig vanlig helg!

Frukostflingan sa...

Kunde inte hålla mig helt borta från datorn och det gläder mig att fler har problem med att hitta den bakom pappershögarna!
Har hunnit en bra bit i mitt städande, kan nu njuta av att kunna sätta ner kaffekoppen vid sidan av tangentbordet igen!
Ha en trevlig helg själv, lilla b!

Jah Hollis sa...

Den som ändå bara hade ett skrivbord att städa. ;-)

humlan sa...

ha, ha... håller med jah hollis! Efter en väldigt städsam helg skiner såväl mitt hem som husets tvättstuga rent och fint ...

ps/ ditt skrivbord tar nog längre tid än en helg att städa... enklare med avloppsrör, brunnar och luddfilter i tvättstuga, då vet man i alla fall vart man ska göra av "skräpet"

Jah Hollis sa...

Humlan: Jag vet inte om du är synsk, men talar du om mitt skrivbord stämmer det helt och hållet.
Ja, det är betydligt enklare att ta sig an tvättstugan. Ändå är det förvånansvärt många som inte fixar det, utan lämnar det till nästa som ska tvätta. Mutter, mutter...

Frukostflingan sa...

Oj, här var det fler som inte gillar städning och speciellt inte i tvättstugor.
Men där finns det alltid någon annan att skylla på om det är ostädat! Jag ska inte säga hur det låter när jag upptäcker att det är ostädat där!