tisdag 23 oktober 2007

En kulturinjektion

Satte mig på tåget i måndags morse för att ta mig upp till Brunnsvik utanför Ludvika. Slog upp en gratistidning och möttes av diverse budskap. Pigga upp dig i höstmörkret! Snyggast i höst? Hur mår din hud? Lider du av oönskad hårväxt? Vi erbjuds hudföryngring, kroppskulptering och hårborttagning, allt med röda priser och behandlingsgarati.

Nej, inte blir jag lyckligare med ett vackert skal, det är bättre att ge sig själv en riktig kulturinjektion. Det får jag under tre dagar på Brunnsvik, där nära hundra fackliga eldsjälar och arbetarförfattare samlas för att diskutera värdet av det skrivna ordet.

I tider då arbetare oftast framställs som siffror eller i torra fakta av någon statliga utredare behöver vi som bär upp samhället med allt vårt dagliga slit verkligen visa att vi finns. Det, är för mig en riktig framtidsinvestering!

3 kommentarer:

Lilla B sa...

Om du åkte tåg via Örebro passerade du mitt hus :)

Anonym sa...

Kul med kloka och kluriga kommentarer om kultur och krog! Att servitriser kan hantera fler redskap än kniv, gaffel och sked visar Frukostflingan med bravur!

Frukostflingan sa...

lilla b; nej du, jag åkte inte tåg via Örebro, jag åkte från Stockholm via Västerås till Ludvika, så jag passerade inte ditt hus!
En annan gång kanske... :)

Tack anonym för den trevliga kommentaren, det är alltid lika kul med positiva kommentarer!