torsdag 4 mars 2010

Var spontan

Var spontan och överraska din fru, man, sambo eller kompis med en Staycation. Ja så lyder det senaste budskapet från en känd hotell-kedja och jag har fått ytterligare ett nytt krogord att lägga till min samling.
Erbjudandet om Staycation är förstås en ny trend som hämtats hem från USA. I finanskrisens spår står naturligtvis en hel del hotellrum tomma i veckorna, eftersom många företag förmodligen dragit ner ordentligt på både uteätande och konferenser. Något måste man helt enkelt göra för att rädda ekonomin och arbetstillfällena inom hotell-kedjan.
Och då lockar man vanliga människor som inte har vare sig råd eller möjlighet att åka till dyra semesterorter. De får, hävdar hotell-kedjan, ett plånboksvänligt sätt att unna sig en liten energikick och få mer kvalitetstid tillsammans. Man slipper ta ledigt från jobbet, men bor på hotell några nätter för att bryta den trista vardags-lunken. Man får njuta av att gå till ett dukat frukostbord och slipper både disk och städning. Så det är bara att hoppa på bussen eller ta pendeln mot närmaste Staycation!
Undrar just hur spontan man kan vara om man har några barn i familjen. Min erfarenhet är i alla fall att då måste man planera ganska ordentligt för att få vardagen att fungera. Och vad gör man med hunden, får han också följa med?

1 kommentar:

Åsa! sa...

Nog låter det som ett rop om "hjälp vi håller på att gå under", från hotellvärlden.