lördag 8 augusti 2009

Medeltida ljud

Medeltidsveckan här på ön går mot sitt slut och snart är det lugnt och tyst på Visbys gator. Det är många som kommer hit för att klä sig som på medeltiden och det är roligt att se hur de ansträngt sig att göra sina dräkter. Många lever sig verkligen in i det medeltida livet och gör allt för att det ska vara så naturtroget som möjligt, medan andra går omkring med en signalerande mobil i en skinnpåse vid höften. Undrar just varför ingen hittat på en signal med medeltida ljud? Det hade i alla fall bidragit till en mer medeltida stämning.
I tidningarna har däremot intresset för medeltiden inte varit särskilt stort, andra saker har helt dominerat nyhetsflödet. För ingen har väl missat att vår landshövding, Marianne Samuelsson, har blivit avsatt. Och nu väntar alla med spänning på vem som står på tur att inta posten, men vi lär väl ännu få vänta ett tag innan något blir klart.
Det spekuleras dock en hel del och många kända gotlänningar verkar vara mer intresserade än andra. Vi får väl hoppas att det inte blir någon av dem som har egna intressen att värna om, utan att det blir någon som tycker att det är viktigt att alla behandlas lika av myndigheterna.

2 kommentarer:

Åsa! sa...

Jag har inte satt min fot i Visby den här veckan, men nästa vecka, då finns det plats för mig:)

Frukostflingan sa...

Åsa; Det var första kvällen i stan för mig under hela sommaren, så lite kul var det allt...