onsdag 12 augusti 2009

Mavens

Vi stod en kväll och resonerade om var man skulle bege sig för att äta något gott och vällagat i sommar och en av mina gäster berättade lyriskt om ett jättebra matställe i Kappelshamn. Och visst blev jag så pass nyfiken att jag måste åka dit! En första titt gjorde mig lite besviken, inredningen skvallrade lång väg om hamburgerställe i amerikansk stil. Men jag ändrade mig så fort vi fick in matsedeln och kunde konstatera att här fanns det ganska mycket att välja på och köttet kom från Ejmunds. Ejmunds gård är känt för sitt fina kött och de har också riktigt goda köttbullar. Jag bjöd för övrigt på sådana här en dag och ungarna trodde att jag stått och rullat dem själv.
Vi fick i alla fall en hellyckad kväll på Mavens i Kappelshamn. Maten var fantastisk god, servitrisen var otroligt proffsig och trevlig. Vi fick utan knot glutenfritt bröd till den i mitt sällskap som behövde det och fick veta att de alltid hade glutenfria alternativ på matsedeln.
Det bästa av allt var att hunden fick vara med oss om vi satt på uteserveringen. Naturligtvis skulle någon skoja och satte fram en flaska öl till honom. Men jag tycker att han såg mest frågande ut, som om han ville försäkra sig om att det var okey att ta en öl.

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Hoppas bara ni slapp sitta på de ryggknäckande barstolarna. Och en Wisby pils skulle man väl inte tacka nej till även om dom gjorde någon färsköl för ett antal år sedan som smakade gammal disktrasa. Jag tror dom har lärt av misstagen.

Ingrid sa...

Så trevliga inlägg jag har läst hos dig här på morgonen, om Trullhalsar, om Clematiskrogen och så den där roliga ölhistorien.

Mavens i Kappelshamn ska jag komma ihåg om vi skulle ta oss norrut någon dag.

Ha en trevlig helg!/Ingrid

Frukostflingan sa...

Jah Hollis; nej vi behövde inte sitta på ryggknäckarna och visst har man lärt av misstagen beträffande ölet, Wisby pils smakar gott...

Ingrid; tack, det är kul att du uppskattade inläggen och jag ska försöka göra mitt bästa för att skriva lite oftare, det blir ju tid för det nu när sommaren är över...