måndag 10 november 2008

Vilket svamprike

Hoppsan, kanske jag ska säga eftersom jag tycks ha glömt att skriva något under söndagen, men jag hade haft fullt upp med att rensa svamp. Och datorn var inte ens påslagen!
Nåväl, jag var ute på en skogspromenad med hunden i lördags och fann ett otroligt ställe med massor av höstkantareller. Då hade jag ingenting att plocka i utan fick ta de svarta påsarna, som förhoppningsvis alla hundägare har i fickan.
I går försåg jag mig med både hinkar och större plastpåsar, eftersom min svampkorg fortfarande gömmer sig i en flyttlåda. Och på några timmar plockade jag lite mer än trettio liter kanonfina höstkantareller och det tog tid att rensa alltihop.
Jag är förstås lycklig över att ingen gotlänning hittat detta speciella svampställe eller så är intresset för att plocka svamp litet här. Och jag som flyttade hit mitt under den bästa höstkantarell-tiden, trodde att jag inte skulle hinna med att hitta något fint svampställe i höst.

4 kommentarer:

Lilla B sa...

Gratulerar! Torkade trattisar har du glädje av länge.

Åsa! sa...

Ser supergott ut! Plockar själv inte svamp, men visst finns det dom som gör det, finns många riktigt bra svampställen har jag förstått!

Frukostflingan sa...

lilla b; tack, det är verkligen kul att göra ett sån´t här svampfynd och nu ligger alla finingar utspridda på tidningar för torkning. Hela köksgolvet är fullt;-)

åsa; lovar att det är gott och jag ser fram emot att hitta fler svampställen. Vet att det finns gott om vårmusseroner här också!

Åsa! sa...

Vårmusseroner??? Är det också en svamp? Har aldrig ens hört namnet! Lycka till i svampskogarna!