onsdag 26 november 2008

Utmanad av två

Blev först utmanad av lilla b att skriva sju saker om mig själv och det hade jag nästan förträngt, men så fick jag samma sorts utmaning av Åsa. Så nu får jag nog ta mig själv i kragen och skriva något. Sju saker om mig som du troligen inte kände till kommer här!
 1. Jag hatar att skotta snö, men har just insett att det kommer jag att få göra varje år utanför mitt nya hus. Om det snöar förstås och det har det verkligen gjort redan i år!

 2. Jag började rulla snö (roligare än att skotta) till en jättestor snögubbe, men så kom en granne och upplyste mig om att det skulle bli varmt om några dagar och att gubben inte skulle överleva. Det blev slutet på ett roligt projekt!

 3. När jag skottat mig ut till trottoaren kom en annan granne i en traktor med plog och med några drag var det nästan snöfritt vid min infart. Tänk att jag har fått så snälla och omtänksamma grannar!

 4. Jag har blivit medlem i Tingstäde tynglyftarklubb. Inte för att jag ska lyfta en massa skrot utan för att kunna delta i torsdagsgympan. Jag behöver nämligen lite extra motion så att inte fler kilo än nödvändigt fastnar på min kropp.

 5. I ett av mina rum står en gammal uppstoppad räv. Den fick min mamma en jul för mer än femtio år sedan av min pappa. Den har överlevt många ungar och hundar, men ser ändå ganska hyfsad ut och får hänga med ett tag till!

 6. Jag har inte haft någon riktig julgran inne sedan barnen var små, men i år tänker jag nog slå till! Om jag hittar en som är riktigt stor och fin förstås.

 7. Jag har under många år gjort 48 små julpaket till barnbarnens kalendertomtar. Det är lika svårt att hitta lagom små saker varje år, men jag har trots alla odds lyckats få iväg ett paket till dem även i år!

Sist men inte minst ska man skicka utmaningen vidare och jag lämnar med varm hand över skrivandet till Emma, Ingrid, Jesper och jah hollis. Om ni har tid, lust och ork att skriva något förstås!

Reglerna som gäller är:

 • Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
 • Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
 • Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
 • Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Tack för utmaningen, men den har jag alldeles nyligen gjort. Mina svar finns här:

http://dagbok.stenstugu.com/arkiv/081028b.html

Kul att läsa om dina små egenheter. Det där med räven speciellt. När jag var barn hade vi en uppstoppad duvhök.

Vi har haft gran i alla år, jag kämpar lika tappert inför varje jul och säger att vi ingen gran ska ha, men blir alltid nedröstad. Få se hur det går i år?

/Ingrid

Lilla B sa...

Se där! Det var en trivsam läsning. Tack för att du tog dig tid att skriva svar på utmaningsfrågorna. Dessutom mitt uppe i all snöskottning.