måndag 26 maj 2008

HRF-kongress

Det har hunnit bli måndag kväll och jag har inte skrivit en rad sedan i torsdags. Hade egentligen tänkt skriva några rader i fredags morse, men tiden räckte helt enkelt inte till. Det blev lite snärjigt att få ihop alla praktiska detaljer här hemma innan jag skulle iväg för att gästa Hotell och restaurangfackets kongress.
Jag tänkte att jag skulle kunna låna en dator när jag kom fram, men när jag äntligen fann en var jag alldeles för trött för att orka blogga. En som däremot bloggat under hela helgen är Daniel och på HRF-bloggen finns nu en hel del intressant att läsa. Tack Daniel för din flit och för att du erbjöd mig att låna din dator!

Det finns naturligtvis väldigt mycket att skriva om allt som hänt under helgen, men jag nöjer mig med att här berätta om att startskottet nu har gått för ett väldigt viktigt arbete. Alla företag i hotell- och restaurangbranschen, som tecknat kollektivavtal ska förses med denna fönsterdekal.

Det ska med andra ord snart vara möjligt för alla på ett enkelt sätt ska kunna välja att äta och bo på ställen där man vet att arbets-givaren har förbundit sig att hålla sig till de regler som finns i ett kollektivavtal. Det handlar helt enkelt om att de anställda har rätt till schysta löner och anställningsvillkor.

Så håll utkik efter detta märke framöver!

5 kommentarer:

cS sa...

Jag lovar :-)

Åsa! sa...

En riktigt bra ide! Kan vara nåt för sommar Gotlands alla resturanger!

Frukostflingan sa...

cs; Tack för stödet...

åsa; Jag hoppas och tror att dessa märken kommer upp på alla ställen även på Gotland och märkningen i Visby kommer definitivt att vara märkta till Almedalsveckan...

Daniel Möller sa...

Tack själv, för feedback och kritik vad gäller bloggen. Alltid spännande att ta del av fler synpunkter, det är ju så vi utvecklas.

Frukostflingan sa...

daniel; Jag är glad att du tar till dig kritik, för du har så rätt i att det är så vi utvecklas. Och du gjorde verkligen ett kononjobb med hrf-bloggen.
Hoppas nu att du får en riktigt skön pappa-ledighet!