onsdag 14 maj 2008

Café Gotland

När man tar färjan över till Gotland behöver man verkligen ha något att fördriva tiden med. Och jag brukar normalt ha med mig en bok, men sist hade jag oturligt nog glömt den i bilen. Jag tog mig därför en titt vid info-disken där de säljer diverse pocketböcker och fann den här lilla boken.
Titeln, Café Gotland, 33 recept & en guide till Gotlands caféer tilltalade mig och en hastig titt i ett blädderex fick mig att inhandla den. Och sedan gick de återstående tre timmarna väldigt fort.
Boken gav mig i och för sig lite tips på platser att besöka, men presentationen av caféerna tyckte jag var lite väl torftiga och ytliga. Några av recepten tillhör de gotländska klassikerna och är väl värda att pröva.
Boken innehåller många fina bilder, men tyvärr är de just väldigt många och väldigt små. Det ger ett plottrigt intryck och det är svårt att hitta bilden på det bakverk receptet handlar om.
Tyvärr känns det som om teamet bakom boken bara har besökt ön under några få dagar, hyrt en bil, åkt runt och gjort några snabba nedslag här och där för att få ihop något att skriva om. Så lite besviken är jag nog även om jag fått några tips på ställen att besöka i sommar.

3 kommentarer:

Åsa! sa...

Vilka fikaställen verkade mest tilltalande? Jag är dålig på att åka på fik, tillhör picknick folket...

Liz1e sa...

synd att de inte tänkt till lite när de gjorde boken, idén är ju jättebra! Har dessvärre aldrig varit på Gotland, men det ligger väldigt högt på min lista!

Frukostflingan sa...

åsa; det jag spontant kände för att besöka var Sylvis döttrar på fårö, valnöten i fårösund, rute stenugnsbageri och så några fik på södra gotland där jag inte är så ofta. Jag lovar att försöka göra några inlägg om de jag besöker i vår.

liz1e; Håller med om att man borde tänkt lite till innan man gjorde boken, den kunde ha blivit ett snäpp bättre med lite mer arbete, men tyvärr gäller det ibland att få fram en produkt snabbt för att få sälja och då är det ofta kvaliten som blir lidande.
Det var trevligt att ön ligger högt på din besökslista och har du vägarna förbi hoppas jag att du plingar till på bloggen eller per mail!