torsdag 15 maj 2008

56´ans café

Ett ställe jag passerar varje gång jag ska ta mig till stugan är 56´ans café och jag har sedan det öppnade för två år sedan tänkt stanna till för en liten titt. Nu blev det äntligen av, tack vare caféboken jag köpte på båten.
Det är en samlare av stora mått som startat caféverksamhet här i Bro, strax norr om Visby. Här finns förutom caféet en utställning med modellbilar, diverse bensinstationsprylar, en gammal läsk-automat, ett gammalt flipperspel och så förstås ett par gamla jukeboxar. Här fanns inget gammalt damm och smuts, utan allting kändes väldigt rent och fräscht.
Och jag fick mig en riktig nostalgitripp för här andades det verkligen äkta 50- och 60-tal. Jag gick runt och njöt en stund och hittade till och med bakverket radiokakan, som min mamma ofta gjorde där hemma.
I ett hörn upptäckte jag så den lilla pojkcykeln med röd limpsadel och kunde inte låta bli att ta en bild. Den verkade vara av ett lite senare datum och jag kunde framför mig se bilden av hur sonen drog fram genom trädgården på en nästan likadan.

5 kommentarer:

cS sa...

Dessa nostalgitrippar. Man blir glad över att det finns människor som vill visa sina samlingar.

Miss Gillette sa...

Låter som om du ofta åker till Gotland. Det gör inte jag, men i sommar ska jag dit med familjen på åttadagarsvistelse. Fiket du berättar om idag ser fint ut, så dit ska vi såklart ta oss!

Frukostflingan sa...

cs; Jag tycker det är väldigt kul med samlare av olika slag, för jag är ju också en sån, men jag samlar ju mest på ord och skrönor...

miss gillette; Jo jag åker dit ganska ofta, jag har ju mina rötter där och skaffade en gammal kåk för att rusta upp till ålderdomen, men det tar ganska mycket tid och verkar aldrig bli klart. Jag har många bra tips att dela med mig av om du ska åka dit. När ska ni vara där?

Miss Gillette sa...

12 till 20 juli, så det är ett tag kvar. Inbillar man sig -- rätt vad det är står man där och ska iväg igen och är lika överrumplad som alltid.

Frukostflingan sa...

miss gillette; Då är det ju några veckor kvar och jag ska nog hinna lägga ut några fler tips här på bloggen!