söndag 1 juli 2007

En bok sprit

Sent ute kan tyckas, men det är fortfarande några dagar kvar innan nästa tisdag och här kommer en bild på en bok fylld med styrka till veckans tisdagstema.
En bok sprit - om Sveriges brännerier och spritkultur, innehåller mycket läsvärt om olika "styrkedroppar" som tillverkas i vårt land. En lättläst och under-hållande bok om svensk sprithistoria, tillverkning av sprit, snapskryddning och matmatchning.
I ett par kapitel presen-teras Norrtälje Brenneri där Roslagssnapsen har sitt ursprung, Gute Vin med svensk grappa och annat gott på vindruvor, Absolut som blivit hela världens medicin och så förstås Mackmyrastoryn om hur drömmen blev till flytande guld.
Sist i boken finns Nämnda och inte glömda - om entreprenörer med dödsförakt; Träkumla Rom, Bränneriet Kronan, Facile & Co, Nils Oscar och Blaxsta.
Jag inhandlade boken strax efter det att den kommit ut 2005, har ofta bläddrat i den och lagt den i högen för intressanta utflyktsmål. På Gotland finns ett par av dessa omskrivna platser och det ska bli intressant att se dessa platser med egna ögon i sommar.
ISBN 91-85329-09-6

3 kommentarer:

Anonym sa...

Smart tolkning av temat =) Kan tänka mig att det där är en bok som inspirerar till utflykter...

Frukostflingan sa...

Hoppas bara att jag kan ta några bilder som går att använda här på bloggen framöver!

Anonym sa...

Vilken bra tolkning!