tisdag 24 november 2009

En bortskämd krogkatt

Satte mig vid skrivbordet i morse med morgontidningen och en kopp kaffe efter morgonturen med hunden. När tidningen var färdigläst kastade jag ett öga på dagens horoskop och fick mig en liten tankeställare. I horoskopet stod det - "Varför inte koncentrera dig på att ta itu med en del saker som ligger precis framför dig? Sätt igång!"
En snabb blick på skrivbordet och jag var snart i färd med att ta itu med pappershögen och datorn. Är pinsamt medveten om att jag blivit riktigt dålig på att uppdatera bloggen, men skam den som ger upp. Någon gång kanske det blir en vana att dagligen skriva några rader, men jag lovar inget.
På tal om tidningen så läser jag alltid Bisons krönika och veckans rubrik Visbys bortskämda krogkatt gav mig inspiration. Inte för att jag vet om historien är sann, men den passar i alla fall in på mitt krogtema. Och så här skriver han när han ska berätta om den berömda krogkatten.
"Jag träffade honom första gången i lördags kväll. Det är en stor gulvit hankatt. Ingen vildkatt för han lär ha ett hem i närheten av Stora torget, där han sommartid går runt bland krogarnas ute-serveringar och blir klappad och bortskämd. En och annan matbit får han säkert också.
Hans favoritkrog är G:a Masters och på kvällstid låg han alltid i en och samma stol på uteserveringen. Därifrån blev han aldrig bort-jagad, den stolen var reserverad. Men det blev höst, uteserveringen togs bort och stolen försvann. Katten accepterade dock inte detta utan gick på kvällarna omkring och jamade olyckligt, ända tills personalen lade ut en filt i en nisch vid entrén. Där ligger nu katten hela kvällarna och ser gästerna komma och gå."
Katter som kommer och går runt krogarnas uteserveringar har jag sett på flera ställen, men visst ska jag hålla utkik efter just den här krogkatten när jag är inne i stan.

Inga kommentarer: