måndag 6 april 2009

Militärliv

Inläggen på den här bloggen verkar just nu handla om allt annat än mitt ursprungliga tema - krogliv. Det har blivit allt fler inlägg om natur och växter, mitt nya projekt och Tingstäde socken. Och visst, jag har fått så mycket annat att tänka på än bara krogliv och ni får dock ta det som det är och se fram emot nya krogrelaterade inlägg framöver.
Nu till något helt annat! Min närmaste granne, Gotlands Försvars-museum, anordnade i helgen ett öppet hus tillsammans med Hem-värnsbataljonen. De visade upp en del fordon, stridsvagnar och vapen, samt genomförde några stridsmoment så att åskådarna bättre skulle förstå vad militärlivet handlade om. Själv fastnade jag framför grabbarna som tillsammans med en hund visade hur man genomsökte och osäkrade ett fordon. Grabbarna tog verkligen övningen på största allvar, medan hunden verkade mer road av godisbitar än själva bilen.
Besökarna fick naturligtvis smaka på en riktig fältlunch, som givetvis bestod av ärtsoppa med knäckebröd och ost. Och jag kan bara konstatera att jag är glad att jag aldrig behövt göra någon militärtjänst.

2 kommentarer:

Åsa! sa...

Den där ärtsoppan är inte alltför lockande precis.

Frukostflingan sa...

åsa; smaken var ju en sak men den var utspädd, man fick nästan leta efter ärtorna, och kantinen de öste upp ur såg ju inte särskilt fräsch ut...