torsdag 16 april 2009

Krogfiffel

I öns tidningar har det under en längre tid skrivits en hel del om krögaren som fifflat och blivit åtalad. Och självklart har jag nyfiket följt skriverierna, det är ju inte alltför ofta som sådana här handlingar leder till åtal.
Idag kan man läsa om hur nyckelvittnet pressades och vad som sades under den sista rättegångsdagen. Dom meddelas den 24 april och det ska bli mycket intressant att se hur den här fiffelhistorien slutar.
Om en krögare, efter 15 år i branschen, påstår att han inte vet hur återköp och backningar går till trots att han fått utbildning anser jag att han inte längre ska ha rättigheten att vara krögare.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Dessvärre svärtas väl krogbranschen ner en hel del av allt ekonomisk fiffel som förekommer. I Malmö har flera kända ställen blivit av med sina alkholtillstånd för att de slarvat med skatteinbetalningar. Och har man inte tillstånd då kan man hälsa hem, åtminstone om man riktar sig till den stora allmänheten.

Frukostflingan sa...

Jah Hollis; det är väl likadant i hela landet, men jag tror att skattemyndigheterna har blivit mycket mer alerta på senare tid...