torsdag 21 augusti 2008

Tack för nya krogord

Nu har jag äntligen rensat min e-postbox och där fanns en hel del spännande läsning bland alla viagramail och annat skräp. Och så länge man får läsa lite trevligheter går det att stå ut den stund det tar att rensa bort skräpet.
Det är jätteroligt att få nya krogord och jag vill tacka Charlie för det första. Så här säger han om dillkvisten som ofta används för att garnera en maträtt. Han kallar den för "dillfjolla" och uppmanar mig att titta på den, för visst ser den allt lite fjollig ut.
Så har dottern hittat nya ord utanför en krog häromdagen och jag förstår att de fanns på någon slags menytavla eftersom hon klivit in och bett om en förklaring. Och så här vill hon beskriva orden ölkanna och drinkkanna.
Ölkanna = man köper en kanna öl i stället för öl på glas.
Drinkkanna = en riktigt stor drink i kanna, cirka en liter.
Själv har jag inte hunnit vara någon flitig krogordletare i sommar. Har sysslat med en del nya spännande saker som kommer att förändra mitt liv ordentligt framöver. Än så länge är det lite hemligt, men så snart jag kan ska jag berätta.
Trots allt har jag hittat ett nytt kroguttryck i en annons för en krog i Fårösund - "Happy hour & After marknad". Och jag har som vanligt svårt att förstå hur man kan skriva marknad när resten är engelska ord.

2 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Men det är ju jättekul med after marknad! Jag tolkar det som en megaironi riktad mot alla fåntrattar som tror att det är jönsigt att använda svenska ord ifall det finns ett engelskt som de tror betyder det som de vill uttrycka (vilket det långt ifrån alltid gör).

Den där skylten tycker jag verkar vara ett friskhetstecken! Tänk att jag inte såg den när jag var i Fårösund tidigare i sommar. Fast det regnade för mycket just då och var inte läge att lyfta blicken särskilt högt.

Emma sa...

Kul att du är tillbaka, med nya ord dessutom!