tisdag 1 juli 2008

Dyr öl

Maria jobbar på en pub i en mellansvensk stad och skriver att hon ofta möter gäster som tycker att ölen är dyr. Det är som om gästerna tror att jag som servitris kan bestämma vad priset ska vara. Ibland blir man så trött på tjatet, men det gäller att alltid ha ett svar till hands. Och så här kan det låta när gästen säger:
- Va, kostar ölen verkligen 42 kronor? Har ni ingen Happy hour?
- Jo det är happy hour just nu! Och jag tycker det är jätteroligt att den kostar 42 kronor!

4 kommentarer:

Pumita sa...

Inte lätt att vara servitris då! Samma gäller många serviceyrken och myndigheter etc. Ungefär som de som jobbar på Försäkringskassan (jobbar inte där själv, tack och lov, men är glad över att andra gör det) och får "ta skiten" för allt regeringen har ställt till med. Folk borde tänka lite längre.

Frukostflingan sa...

pumita; ja har man ett serviceyrke så får man faktiskt stå ut med en del, men jag skulle inte vilja jobba på försäkringskassan idag jag heller!

Jah Hollis sa...

42 pix för en pilsner låter väl annars rätt överkomligt. Bättre att hålla jämna, lägre, priser, än en massa trams med "happy hour" (roliga timmen?) och liknande.

Frukostflingan sa...

jah hollis; Håller med dig, men det gör säkert inte arbetsgivarna som vill ha in lite extra gäster under de timmar det inte är så många besökare på krogen. Och visst är 42 kronor överkomligt!