söndag 18 mars 2007

Ny spännande tid

Satte mig bekvämt i soffhörnan framför tv:n och lyssnade på Mona Sahlins första tal som partiledare. Dagens positiva inledning fort-satte, det känns som om det äntligen kommer att bli lite förnyelse i partiarbetet och att detta är slutet på epoken med gamla gubbar som alltid vet bäst. Tydligast blev det nog när Mona hälsade Margot Wallström välkommen tillbaka i den svenska politiken.
Talet som för övrigt var inspirerande och framtidsinriktat tog ett tydligt avstamp i de viktiga idealen rättvisa, trygghet, solidaritet och jämlikhet. Inramningen med Anna Lindhs tankar, lanseringen av den internationella arbetsgruppen med Jan Eliasson och Margot Wallström och slutligen Olof Palmes tal om demokrati ackompanjerat av Latin Kings bådar gott. Äntligen ska alla få vara med - en ny spännande tid började idag!
Det var ett tal som troligen kommer att citeras flitigt när vardags-politiken ska beskrivas framöver. Om moderaternas nya charm-offensiv för att få fler kvinnor, sa Mona ”Nu ska moderaterna ut och jaga kvinnorna. Jag säger bara en sak - spring!"

Inga kommentarer: