Veckans tema är hållbar och hållbart ska både porslin och glas vara på en krog, annars blir det snart väldigt kantstött i den omilda diskhanteringen och kan inte användas för att servera krogens gäster.
Hållbara ska även tallrikarna vara som står i värmeskåpet i väntan på att servisen ska bära ut maten till gästerna. Och då menar jag att det ska gå att hålla i tallrikarna med händerna när man bär ut dem i matsalen.
Allt för ofta har det hänt att tallrikarna varit så varma att man fått brännblåsor i händerna innan man kunnat ställa ner dem hos gästen.
10 kommentarer:
Ja dom måste vel vara hållbara : )
Även jag visar hållbart porslin...
Det var ju en finurlig tolkning på Hållbar :)
Men ajaj för brännskador i händerna!
Bra tolkning !
Intressant blogg har du oxå med hållbara åsikter !
Intressant tolkning :)
Det är väldigt irriterande med restauranger och cafeér som använder porslin med dålig kvalitet. Finns inget värre än att få ett glas med trasiga kanter. Jag sitter bara och funderar på var de trasiga bitarna blivit av då!
Porslin kan vara hållbart år efter år..
Du var tidig med ditt inlägg.. såg dig redan strax efter 24.00 i natt :-)
Kan nämna från min korta krogkarriär att porslinet höll, men inte mina tummar, haha!
Aj aj ja! Ja, porslinet kan verkligen vara riktigt hett efter en omgång i dessa diskmaskiner.
Och hållbart måste det vara för en sådan behandling det får genomgå var dag.
//Erika
Tack för alla goa kommentarer, ibland är man tidigt ute eller så kanske det är gamla krogvanor som spökar. Kul i alla fall att fler säger att de jobbat på krogen även om inte alla fått brännblåsor!
Skicka en kommentar