tisdag 28 augusti 2007

Charmig entré

Charmig var ordet hos tisdagstema idag. Och jag fick fundera en bra stund över kroglivets charm och leta bland mina bilder. Tjusig och förförisk är två passande synonymer till charmig och visst har den här gamla krogentrén i Göteborg väldigt mycket charm.

Tjusigt med den gamla valventrén, de gamla sirliga bokstäverna i namnet och den röda mattan. Och med ett förföriskt leende lockar den guldfärgade mannen till fest och dryckenskap.

10 kommentarer:

Peter - Datapedagogen sa...

Hoppeti!
Charmig entré var ordet. Grejen är den att jag faktiskt aldrig gått igenom den. Sitter alltid utanför på våren och njuter av solen och en öl *ler* På min blogg är det också charmigt värre!

Anonym sa...

Ah, känt plejs för alla oss som älskar det grönsvarta fotbollslaget från Göteborg, även känt som Makrillarna. Tyvärr även skådeplats för en del tråkigheter i samband med fotboll och starka drycker i övermått.

Anonym sa...

Ja, det var en charmig entré:)
mvh Lallis

Wickans värld sa...

Tack för titten hemma hos mig!
Kul vi tolkar saker o ting olika, o att vi får se lite krogliv under temat charmigt!!
Wickan

Anonym sa...

Göteborg??? jag hade tippat på Danmark.
Charmigt var det i alla fall.

Anonym sa...

Verkligen en pampig entre! Riktigt tjusigt ser det ut o man kan se damerna från förr när de steg innanför dörrarna i sina fina klänningar.
Ja visst minns man deras pussmunnar :)
Ha en fin kväll

Anonym sa...

Du har helt rätt... det här är en riktigt charmig entré. Vilken härlig tolkning av temat :)

Anonym sa...

Håller med, helt klart en charmig entré. Gillar att du tolkar utifrån restaurangvärlden och jag skrattade gott åt brösthistorien i det tidigare inlägget.:-) Och visst är det så sant att man alltid blir glad tillsammans med sin vovve. Morris är nog bra för tillfrisknandet han också.:-)

Anonym sa...

Aha! - gamla härliga Götet!
Har inget minne av att porten såg ut så, men det är nog 20 år sen jag var där ;)

Frukostflingan sa...

Tack alla goa och glada bloggare för kommentarerna, det är verkligen en utmaning att tolka temat så att det passar in i krogvärlden!
Kul också att denna krogentré väcker så många minnen!